Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@00:58:49 GMT

احیای ۱۰۰ معدن راکد در استان مرکزی

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۱۷۲۲۰

احیای ۱۰۰ معدن راکد در استان مرکزی

به گزارش همشهری آنلاین، حمیدرضا رضایی آشتیانی در نشست خبری با اصحاب رسانه به وجود ۳ هزار صنایع کوچک و بزرگ در استان مرکزی اشاره کرد و  این ظرفیت‌های صنعتی را از مهم‌ترین دلایل توسعه دانشگاه صنعتی اراک دانست.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۴۰ شهرک صنعتی در این استان مشغول به فعالیت هستند و بزرگ‌ترین صنایع مادر در این استان قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنوع صنعتی در استان مرکزی بسیار بالا است به طوری که ۸۰ درصد انرژی کشور در این استان تولید می‌شود.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک اظهار کرد: از ۵۷ ماده معدنی که در کشور شناسایی شده است، ۴۲ ماده معدنی در استان مرکزی وجود دارد. این در حالی است که تاکنون کار علمی شاخصی در این زمینه شکل نگرفته و تنها ۳۵ ماده به استخراج رسیده است. می‌توان اطمینان داشت که اگر در این زمینه دانشگاه مجهزتری وجود داشته باشد می‌توانیم بیش از این فعالیت داشته باشیم.

رضایی آشتیانی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۰۰ معدن در استان در حال اکتشاف است که از این تعداد ۱۰۰ معدن به دلیل مشکلاتی، بلااستفاده مانده است. مقرر شد دانشگاه صنعتی ۱۰۰ معدن از این معادن را فعال کند و در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ معدن در حال فعال شدن هستند.

وی گفت: سرانه ارائه مقاله در این دانشگاه در سال گذشته به ۳.۱ درصد رسید و پیش بینی می‌شود امسال بالای ۵ درصد باشد. همچنین ارزش قراردادهای صنعتی دانشگاه با صنایع و معادن استان و کشور در سال گذشته ۲ میلیارد تومان بود که امسال به بیش از ۸ میلیارد رسیده و تا پایان سال به ۱۲ میلیارد تومان هم خواهد رسید.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: در حال حاضر ۱۴ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی اراک فعال است که دارای قراردادهای صنعتی و معدنی ملی هستند. دانشگاه صنعتی اراک تنها دانشگاه در غرب کشور است که دارای ۳ دانشکده تخصصی است و امسال ۳ کنفرانس ملی برگزار می‌کند.

رضایی آشتیانی در پایان، توسعه مراکز تحقیقاتی مورد تقاضا و با مشارکت صنایع را راهکاری برای توسعه علمی این دانشگاه اعلام کرد و در ادامه از ایجاد ۱۶ مرکز تحقیقاتی در صنایع استان با مشارکت این دانشگاه خبر داد.

کد خبر 624678

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی اراک استان مرکزی حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۷۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: فرآیند احیای رشته چادر شب‌بافی از رشته‌های منسوخ شده استان آغاز شده است.
مهراب محمدی افزود: چادر شب‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچه‌های رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته می‌شد.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سال‌هاست این محصول صنایع‌دستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی گفت: کارشناسان معتقدند یکی از کاربرد‌های چادر شب‌باف، به‌عنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده می‌‎شده و به‌همین علت با این عنوان نام‌گذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخواب‌ها، ملحفه‌ها، پرده و نورگیر از دیگر کاربرد‌های چادر شب‌باف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی فراموش شده، برگزاری دوره‌های آموزشی است.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت‌نام می‌شود.
وی گفت: پس از آن با برگزاری دوره‌های آموزشی افراد می‌توانند با شیوه تولید صنایع‌دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی می‌توانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوه‌بر تلاش برای رشته‌هایی مانند چادر شب‌بافی کاربری‌های جدید تعریف می‌شود تا بازاریابی و فروش محصولات هم موفق باشد.
وی گفت: تلاش می‌شود هر سال یک رشته صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری را احیا کرد.

دیگر خبرها

  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان
  • احداث شهرک‌های مسکونی کارگری در مجاورت مجتمع‌های صنعتی را دنبال می‌کنیم
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • احیای واحدهای راکد در آذربایجان‌غربی
  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال گذشته/ تلاش برای احیای واحدی‌های راکد