Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی رئیس دانشگاه صنعتی اراک گفت: دانشگاه صنعتی اراک با وجود همه‌گیری کرونا، مشکلات اقتصادی و محدودیت‌های فراوان موجود، در اخذ قراردادهای صنعتی آمار چشمگیری داشته است به طوری ‌که در سال ۹۹ حدود دو میلیارد قرارداد پژوهشی منعقد کرده که خوشبختانه این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۸.۵ میلیارد رسیده ‌است.

حمیدرضا رضایی آشتیانی روز چهارشنبه دهم شهریور ماه در جلسه رونمایی از کنفرانس های ملی دانشگاه صنعتی گفت: لازمه‌ دستیابی به توسعه پایدار در کشور، توجه به اقتصاد دانش بنیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در سطح کشور نیازمند پژوهش های بنیادی، کاربردی، توسعه ای و تحقیقاتی در صنایع هستیم. دانشگاه‌ها می‌بایست با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه‌ای، ماموریت‌ها و مسئولیت‌هایی برای خود ایجاد کنند و آنها را به انجام برسانند. بنابراین دانشگاه‌ها باید نهادهای مکان محور و آموزش محور باشند و منطبق بر نیازهای منطقه نیروهای متخصص و کارآفرین و اثرگذار در جامعه تربیت کنیم.

وی ضمن اشاره به سخن مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت دانشگاه‌ها در تولید علم و نیروی انسانی گفت: فناوری و علم دو عنصر تاثیرگذار در اختلاف بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از نظر میزان سطح توسعه‌یافتگی است. بدین معنا که توسعه میدانی لحظه‌ای بدون به روزرسانی علم متحمل شکست خواهد شد و لازمه‌ توسعه فناوری به روزرسانی علم و توجه به علم است.

وی با تاکید بر وجود پتانسیل‌های صنعتی در شهر اراک گفت: استان مرکزی دارای ۳۰۰۰ صنعت کوچک و بزرگ داخلی، ۴۰ شهرک صنعتی فعال، بزرگترین صنایع مادر، تنوع صنایع و تولید ۸۰ درصد تجهیزات انرژی کشور است. از مجموعه ۵۷ ماده معدنی در کشور حدود ۴۲ ماده معدنی در استان مرکزی وجود دارد که ۳۵ ماده از این تعداد استخراج شده است. بدین ترتیب می‌توان گفت استان مرکزی در حوزه صنعت و معدن قطب ملی و فراملی کشور است و از نظر آموزش عالی در قطب منطقه ای قرارگرفته ‌است. پس چرا به دانشگاه صنعتی و دانشگاه‌های اراک توجهی نمی‌شود؟

آشتیانی گفت: دانشگاه‌ صنعتی اراک دارای سه دانشکده تخصصی مکانیک، معدن و برق است، همچنین پروژه‌های بزرگی در سطح ملی در آن در حال پیگیری است که انجام‌گیری آنها موجب تحولات بزرگی می‌شود. این دانشگاه با وجود محدودیت‌ها و کمبود فضا، خروجی‌های وسیعی در سطح دانشگاه‌های مهم و بزرگ کشور دارد. لذا می‌بایست مسئولین استانی و رسانه‌ها پیگیری‌هایی جهت قرارگیری این دانشگاه در سطح دانشگاهای بزرگ کشور داشته ‌باشند. در شورای تصمیم گیری استان، دانشگاه ها هیچ تاثیری ندارند و هیچ نماینده ای به عنوان یک مرکز علمی در این شورا نداریم، دانشگاه کمترین فساد را داراست و مردم به آن اعتماد دارند.

وی افزود: دانشگاه صنعتی اراک توانسته ‌است در سطح ملی پروژه های بزرگی را پیگیری کند، این پروژه‌ها در استان هایی در حال پیگیری ‌است که دانشگاه هایی با تجربه و تجهیزات و کادر علمی و آزمایشگاهی قوی در آن حضور دارند، این امر نشان دهنده پتانسیل بالای دانشگاه صنعتی اراک است.

آشتیانی در خصوص اقدامات و فعالیت‌های دانشگاه‌ صنعتی اراک در دوسال اخیر گفت: یکی از پروژه‌های بزرگ دانشگاه، پروژه معدن یزد است که یک پروژه بزرگ ملی و در سطح خاورمیانه یک پروژه ممتاز است که امیدواریم به نتیجه برسد و قرارداد آن بسته ‌شود. قراردادهای دیگری‌ با پالایشگاه ستاره خلیج فارس منعقد شد و بزرگترین مخزن های سخت شناور جهان را در حوزه طراحی و ساخت با همکاری شرکت فراپتروساز در قالب مرکز تحقیقات نفت و گاز و پتروشیمی در دانشگاه صنعتی با کمک این شرکت طراحی کردند و به مرحله ساخت رسید و افتتاح شد. پروژه های گسترده دیگری با پالایشگاه و در استان های دیگر مانند هرمزگان و آذربایجان های غربی و شرقی و... توسط اعضای هیئت علمی فعال هستند.

وی اظهار کرد: در پروژه‌های استان مرکزی نیز در حوزه‌های مختلف در ماشین سازی و شرکت های دیگر پروژه‌های متنوعی در حال انجام است و در همین ۵ ماهه حدود ۱۵ قرارداد پژوهشی در مراکز تحقیقاتی در حال انجام است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت معادن و بهره‌برداری از آنها پروژه فعالسازی ۱۰۰ معدن از مجموع ۳۴۰ معدنی که در استان غیرفعال بودند، با همیاری و همکاری خانه معدن و وزارت صمت و کلینیک معدن و نظام مهندسی معدن پیگیری شد که نزدیک به ۵۴ معدن  از این تعداد، فعالسازی و بزودی بهره برداری می شوند. حدود ۴۰ معدن نیز دارای مشکلات حقوقی هستند که پس از برطرف شدن مشکلات به بهره برداری می‌رسند.  خیلی از معادن با توجه به عدم استفاده از فناوری های جدید بی‌بهره هستند و راندمان بهره‌برداری از آنها پایین است ولی با کمک دانشگاه امید است که فعال شوند.

آشتیانی در ادامه توضیح داد: در حوزه معادن، شرکت های مختلفی در حال رایزنی برای افزایش بهره‌برداری هستند که باید استفاده از پسماندهای معدنی را در دستور کار قرار دهند و دانشگاه صنعتی نیز آمادگی لازم برای کمک در این حوزه را داراست.

وی درخصوص فعالیت اساتید دانشگاه صنعتی در پروژه‌های ذکر شده بیان کرد: در حوزه معدن با توجه به موضوعی که تعریف می شود تعداد اساتید فعال متغیر است، اما در حوزه کلینیک معدن حدود ۱۵ استاد بصورت غیرمستقیم و مستقیم فعال هستند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی دانشگاه ‌صنعتی نیز با توجه به اهمیت تربیت نیروی انسانی در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.

آشتیانی ضمن اشاره به برنامه‌ راهبردی چهار سال آینده دانشگاه صنعتی اراک، توضیح داد: برای دستیابی به این برنامه ها نظیر رفع چالش‌های صنعت و جامعه  پرورش دانش‌آموختگان کارآمد نیازمند حمایت هستیم. سال گذشته بودجه دانشگاه صنعتی اراک تنها ۳۵ درصد افزایش داشته است، این درحالی ‌است که بودجه دانشگاه‌های دیگر به بهانه اثربخشی در جامعه افزایش یافته‌ است. دانشگاه ‌صنعتی اراک فاقد امکانات بالاست، اما خروجی بسیار بالایی دارد. لطفا توجه داشته باشید که توان دانشگاه نیز محدود است لذا از مسئولین و اصحاب رسانه درخواست حمایت حداکثری را داریم.

او گفت: با توجه به اهمیت سطح ایمنی جامعه و سطح خطر بیماری کرونا برای دانشجویان ترم آینده را مجازی برگزار خواهیم کرد.

آشتیانی تصریح کرد: خواهان افزایش توجه دولت به امور فرهنگی و دانشگاه‌ها و حمایت آنها هستیم.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری این دانشگاه نیز در این جلسه اظهارکرد: دانشگاه ‌صنعتی اراک در حوزه انتشار مقالات ‌علمی ‌برتر و ارتباط با صنعت و جامعه دارای خروجی بسیار مناسبی است ضمن اینکه در جذب هیئت علمی این دانشگاه حساسیت‌ها و زمان بسیاری صرف شده‌ است. با شیوع ویروس کرونا در یکسال‌ونیم گذشته از سه سامانه برتر کشور جهت آموزش استفاده‌ کرده‌ایم و رضایت اساتید و دانشجویان گویای موقیت در این امر است. در ترم گذشته ۱۰۵۰ کلاس مجازی و ۳۰۰ آزمون آنلاین برگزار شده‌ است.

مهدی صفری ادامه داد: در یک ‌سال اخیر ۳۷ دوره مهارت‌افزایی علاوه بر کلاس‌های دروس اصلی بصورت رایگان با مدرک فنی‌حرفه‌ای برگزار شد و خروجی‌های بسیار مناسبی به‌ همراه ‌داشت. سرانه مقالات دانشگاه نیز در سال ۹۸، ۱.۷ بوده که به عدد ۳.۱ رسیده است و احتمال می‌رود این رقم در سال ۱۴۰۰ به بالای رقم ۵ برسد.

وی بیان کرد: طرح شهید احمدی‌روشن به عنوان یکی از طرح‌های این دانشگاه موفق به اخذ قرارداد ۲ میلیاردی شده و از موفقیت‌های این دانشگاه بوده‌ است. در سال‌های گذشته اساتید مقالات بسیار موفقی را ارائه دادند و موفقیت‌های عظیمی را کسب کردند. در حال حاضر اساتیدی در این دانشگاه فعال هستند که برخی از آنها جزو دو درصد دانشمندان برتر جهان محسوب می‌شوند. همچنین ۱۴ مرکز تحقیقاتی پژوهشی در حوزه صنعت و معدن در دانشگاه صنعتی اراک موفق به اخذ قراردادهای ملی شدند.

صفری افزود: دانشگاه صنعتی اراک در سال ۱۴۰۰ سه کنفرانس فناوری صنعت در مهندسی مکانیک، کاربردهای نوین در حوزه الکترومغناطیس و دومین کنفرانس داده‌کاوی در علوم زمین را برگزار خواهد کرد. امید است نام دانشگاه صنعتی اراک در سال های آینده در جمع دانشگاه‌های صنعتی برتر کشور بدرخشد.

جلال جودکی معاون امور اداری و مالی دانشگاه صنعتی اراک نیز افزود: دانشگاه صنعتی اراک دارای کمبود فضای فیزیکی و بودجه اختصاصی است ولی در سال های اخیر با صرفه‌جویی منابع اقدام به ساخت فضاهای فیزیکی مناسب نظیر آشپزخانه صنعتی، زمین چمن استاندارد، سقف مسجد، طبقه دوم کتابخانه و سلف کرده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه صنعتي اراك دانشگاه صنعتی اراک صنعتی اراک استان مرکزی بهره برداری دانشگاه ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۵۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی، گفت: در مجموع ۱۵۰ همت در دو سال و نیم گذشته در بحث صنعت و معدن خراسان رضوی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری  با حضور در محل استودیو نمایشگاه ایران اکسپو 2024 تهران، اظهار داشت: این نمایشگاه توسط وزارت کشور با محوریت استانداری‌ها سال گذشته و امسال برگزار شد و هدف آن معرفی ظرفیت‌های اقتصادی استان‌ها است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به رویکرد تشکیل زنجیره‌های ارزش افزود: یکی از مزیت‌هایی که خراسان رضوی دارد، وجود بارگاه منور رضوی در این استان و مشهد بوده که مزیتی را برای این خطه ایجاد کرده است لذا این امر مهم را یک ظرفیت مهم و استثنایی می‌دانیم.

وی با تاکید بر اینکه موضوع زیارت یک زنجیره ارزش است، تصریح کرد: با استفاده از این ظرفیت، به وسیله موضوع زیارت و تشرف به بارگاه منور رضوی بسیاری از مسائل اجتماعی و اقتصادی ما حل می‌شود.

نظری به دومین زنجیره ارزش استان پرداخت و ادامه داد: مزیت دیگر استان خراسان رضوی معادن آن است. بر این‌ اساس 30 درصد از سنگ آهن فولاد کشور در استان خراسان رضوی و شهر خواف تامین می‌شود.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مسئله ترانزیت از دیگر زنجیره‌‌های ارزش استان خراسان رضوی است، تصریح کرد: کوتاه‌ترین بخش مربوط به کریدور شمال به جنوب در شرق کشور واقع شده که مبدا آن چابهار است، لذا این کریدور از شرق کشور امتداد پیدا می‌کند و به کشور روسیه و کشورهای آسیای مرکزی می‌رسد و ظرفیت ترانزیتی خوبی برای ایران ایجاد می‌‌کند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی یک استان کشاورزی و دارای فراورده‌های کشاورزی است، گفت: همچنین بیشترین صنایع غذایی در استان خراسان رضوی فعالیت‌ می‌کنند اما در این نمایشگاه دو زنجیره ارزش «زیارت و گردشگری» و زنجیره «فولاد» معرفی می‌شوند.

نظری بیان کرد: استان خراسان رضوی یکی از مهم‌ترین نمادهای اقتصاد بدون نفت را دارا است که بر این اساس بیش از 95 درصد اقتصاد استان ما بخش خصوصی است.

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: در بخش صنعت و معدن حدود 5 هزار و 600 واحد صنعتی معدنی داریم. همچنین 125 همت سرمایه‌گذاری شده است و طی دو سال و نیم گذشته 1342 پروانه جدید بهره‌برداری برای واحدها صادر کرده‌ایم. باید گفت؛ حدود 730 پروانه جدید و 612 پروانه توسعه‌ای بوده و جمع سرمایه‌گذاری در این واحدها حدود 50 همت است. 

وی خاطرنشان کرد: 53 واحد عمده در دست اقدام و ایجاد است که تا پایان دولت با 97 همت سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری می‌رسند. در مجموع 150 همت در دو سال و نیم گذشته در بحث صنعت و معدن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

نظری به حوزه اشتغال پرداخت و تاکید کرد: میانگین نرخ بیکاری ما در خراسان رضوی 6.2 و بیش از 43 درصد نرخ مشارکت این استان است. همچنین صادرات غیرنفتی ما نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد داشته است.

استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه چیزی به عنوان بیمه بیکاری که رشد کند نداریم، اظهار کرد: سال 1402 نسبت به 1401 حدود 16 درصد کاهش در این حوزه داشتیم.

وی به شرکت‌های دانش‌بنیان استان و ظرفیت‌های آنان اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار موثری به ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی داریم. بر این اساس؛ تولید دارو، سی تی اسکن و ونتیلاتور از دستاوردهای خراسان رضوی است. در بحث صنایع قطعه سازی خودرو از صنایع تعیین کننده در کشور هستیم و یکی از زنجیره‌های ارزش ما خودرو و قطعات خودرو است.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • مدیرکل جدید پست استان فارس معارفه شد
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی