Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سوی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، رتبه بندی و ارزیابی دانشگاه های دولتی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ با حضور سه دانشگاه دولتی استان مرکزی (دانشگاه اراک، تفرش و صنعتی اراک) اعلام شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) روز یکشنبه ۱۵ فروردین ماه رتبه‌بندی و ارزیابی دانشگاه‌های دولتی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ اعلام کرد که در آن ۱۰۳ دانشگاه حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در این رتبه‌بندی، اطلاعات ۱۰۳ دانشگاه بررسی، ارزیابی و بر اساس ماموریت، دسته‌بندی شد و مورد رتبه بندی قرار گرفته است.

محمدجان دهقانی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته درجه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی توسط گروه رتبه‌بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام انجام می‌شد، افزود: سال ۹۹ رتبه‌بندی و ارزیابی دانشگاه‌های دولتی تحت نظارت وزارت علوم با شاخص‌های جدید و روش‌شناسی متفاوت نسبت به قبل با هماهنگی و نظارت کامل کارگروه تخصصی رتبه بندی وزرات علوم توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC ) انجام و نتایج آن اعلام شد.

وی یادآور شد: بر اساس این رتبه‌بندی، معیارهای کلی در ارزیابی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در ۶ حوزه آموزش(با وزن ۳۰ درصد)، پژوهش (با وزن ۲۵ درصد)، فناوری و نوآوری (با وزن ۲۰ درصد)، بین‌المللی سازی (با وزن ۱۰ درصد)، اثرگذاری اقتصادی (با وزن ۱۰ درصد) و خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات (با وزن پنج درصد) انجام می‌شود.

دانشگاه‌های حاضر در رتبه بندی مذکور شامل ۷۲ دانشگاه جامع، ۲۳ دانشگاه صنعتی، چهار دانشگاه هنر و چهار دانشگاه کشاورزی است که دانشگاه های برتر در هر یک از این گروه‌ها معرفی شدند.

به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در هر بخش با توجه به نزدیک بودن امتیازها و رتبه‌های دانشگاه‌ها، انتخاب بازه‌های رتبه‌ای به‌جای رتبه مطلق پیشنهاد و اجرا شد و همه دانشگاه‌های حاضر در رتبه بندی بصورت بازه مشخص محاسبه و اعلام شده بدین صورت که برای دانشگاه‌های جامع تا رتبه ۴۰، بازه‌های ۱۰ تایی و در گروه دانشگاه‌های صنعتی، دانشگاه‌ها در بازه‌های پنج تایی تعریف شده است.

بدین ترتیب در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جامع کشور، دانشگاه اراک با توجه به امتیاز کسب شده در بازه رتبه‌ای ۳۱ تا ۴۰ و دانشگاه تفرش در بازه رتبه ۴۰ به بعد قرار گرفته است، در گروه دانشگاه‌های صنعتی نیز دانشگاه صنعتی اراک در بازه رتبه‌ای ۱۵ به بعد قرار گرفت.

دانشگاه های حاضر در بازه رتبه‌ای یک تا ۱۰ دانشگاه‌های جامع کشور شامل اصفهان، تبریز، تربیت مدرس، تهران، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، شیراز، علامه طباطبایی و فردوسی مشهد است، همچنین دانشگاه های حاضر در بازه رتبه‌ای یک تا پنج دانشگاه‌های صنعتی کشور شامل صنعتی اصفهان، امیرکبیر، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف و علم و صنعت ایران است.

در مجموع ۶۷ هزار و ۱۴۹ دانشجو در ۷۵ مرکز آموزش عالی استان مرکزی اشتغال به تحصیل دارند، که البته بخش عمده ای از این آمار مربوط به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی است.

دانشگاه اراک به عنوان دانشگاه مادر استان مرکزی شامل هفت دانشکده علوم پایه، فنی‌مهندسی، علوم ورزشی، علوم انسانی، ادبیات و زبان‌های خارجی، کشاورزی و منابع طبیعی و حقوق و علوم اقتصادی است، دانشکده هنر نیز از دانشکده‌های نوپای این دانشگاه محسوب می‌شود که زیر نظر پردیس مرکزی دانشگاه قرار دارد، این دانشگاه با ۱۱۵ رشته تحصیلی دارای حدود ۳۰۰ عضو هیات علمی و قریب به ۷ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.

دانشگاه تفرش نیز در حال حاضر دارای ۲۵۰۰ دانشجو است که در ۸ رشته  مشغول به تحصیل هستند و در مجموع ۱۲ رشته به مقطع کارشناسی و ۲۱ رشته به مقطع کارشناسی ارشد و  ۲ رشته به مقطع دکتری اختصاص دارد.

دانشگاه صنعتی اراک نیز مطابق با برنامه مصوب راهبردی در حال حاضر با بیش از ۲۰۰۰ نفر دانشجو در رشته‌های تخصصی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و ۹۰ نفر عضو هیئت علمی تمام وقت و مدعو متشکل از دانشکده های مهندسی مکانیک، مهندسی علوم زمین، مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده علوم و فناوری های نوین و مراکز تحقیقاتی شامل: پژوهشکده صنایع فلزی و آلومینیوم، مرکز تحقیقات کلینیک معدن، مرکز پژوهشی و فناوری توسعه پایدار و مرکز پژوهشی مهندسی فناوری برق و گروه پژوهشی کانسارهای معدنی به فعالیت علمی و پژوهشی مشغــول فعالیت است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام دانشگاه های حاضر رتبه بندی و ارزیابی ارزیابی دانشگاه ها بازه رتبه ای رتبه بندی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۸۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کودکستان‌های کشور رتبه بندی می‌شوند؟

همتی فر، سرپرست سازمان تعلیم و تربیت کودک گفت: سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، متولی مجموعه مراکزی است که در حوزه تربیت کودکان زیر هفت سال فعالیت می‌کنند.

وی افزود: این سازمان باید آیین‌نامه‌ها را مصوب و ساماندهی کرده و مجوزها را  تحت نظر خود در بیاورد.

او ادامه داد: سازمان تعلیم و تربیت کودک در انتهای سازماندهی و ساماندهی مراکز فعال پیشین است. مجوز این مراکز بر اساس قوانین و ضوابط جدید مورد بررسی و پالایش قرار می‌گیرد.

سرپرست سازمان تعلیم و تربیت کودک تصریح کرد: به علت ساماندهی کودکستان‌ها، این مراکز و مربیان رتبه‌بندی نمی‌شوند.

گفتنی است که پیش از این همتی فر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان تصریح کرده بود: مراکز باید خود را با قوانین جدید تطبیق داده و در صورت نیاز قوانین خود را اصلاح کنند و پایگاه اطلاعاتی این مراکز ایجاد و به مردم اعلام می‌شود.

رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک اظهار کرد: فرایند مجوزدهی در سراسر کشور به صورت همزمان و مجازی انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • آیا کودکستان‌های کشور رتبه بندی می‌شوند؟
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر