Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه صنعتی اراک با بیان اینکه سهم واحدهای تحقیق و توسعه در زمینه تولید ناخالص ملی را باید تقویت کرد گفت: مراکز تحقیق و توسعه استان مرکزی در صنعت کارآیی لازم را ندارند. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۰ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، رضا آشتیانی ظهر امروز در جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان مرکزی با اشاره به سهم ناچیز واحدهای تحقیق و توسعه در تولید ناخالص ملی اظهار داشت: سهم واحدهای تحقیق و توسعه در زمینه تولید ناخالص ملی را باید تقویت کرد که این مهم نیازمند ارتباط صنعت با جامعه است، متاسفانه موانعی وجود دارد که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را هم در زمینه پژوهش ناامید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشکل دیگر رفع نیازهای آموزشی جامعه است در دانشگاه‌ها معلم نمی‌خواهیم، امروز دانشگاه‌ها در حال تبدیل شدن به مدارس بزرگ و صنایع در حال تبدیل شدن به کارخانه و کارگاه هستند، نیاز به حرکت دو طرفه صنعت و جامعه داریم، خوشبختانه نهادهایی در دانشگاه صنعتی اراک به همین منظور و با هدف برطرف کردن موانع راه‌اندازی شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: به طور قطع دانشگاه‌ها و صنایع در تعامل با هم می‌توانند موفق عمل کنند چرا که از این موفقیت‌ها در حوزه‌های مختلف کشور از جمله حوزه هوا و فضا، مشاهده کرده‌ایم.

آشتیانی بیان کرد: نیاز به یک تغییر در سیستم هدایت تحصیلی دانش‌آموزان داریم، وجود 630 هزار نفر داوطلب علوم تجربی از بین بیش از یک میلیون نفر شرکت‌کننده در کنکور نگران‌کننده است، در حوزه آموزش و پرورش و در خانواده‌ها باید تمهیداتی اندیشیده شود و دانشگاه صنعتی هم آمادگی کمک به هدایت تحصیلی را دارد.

در آینده به طور قطع با مشکلات مهندسی در صنعت روبه رو می‌شویم

وی ادامه داد: صنعت ما امروز درگیر مشکلات مدیریتی است اما در آینده به طور قطع با مشکلات مهندسی روبه رو می‌شویم.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک عنوان کرد: در حوزه معدن دانشگاه صنعتی اراک از معدود دانشگاه‌هایی است که می‌درخشد، معدن رشته خوب و درآمدزایی است و حتی سیاست‌های نظام هم در حوزه معدن به جد تعریف شده است.

آشتیانی افزود: از موضوعاتی که باید مورد توجه باشد می‌توان به استقرار و اصلاح نظام نوآوری، تدوین برنامه‌های زمان‌بندی شده براساس سند آمایش و غیره اشاره کرد.

وی تصریح کرد: مراکز تحقیق و توسعه در صنعت کارآیی لازم را ندارند، نیازهایی در حوزه کشاورزی برای برداشت محصولات داریم که اگر صنایع کمک کنند می‌توان گام‌های بزرگی در این حوزه برداشت.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان کرد: در استان مرکزی نیازمند تهیه یک بانک اطلاعاتی قوی از نیازها و واولویت‌های استان هستیم.

آشتیانی ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی صنعت استان دوری بیش از اندازه آموزش عالی با صنعت است.

وی عنوان کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی در دانشگاه صنعتی اراک وجود دارد، امکانات این دانشگاه درخور آن نبوده و باید توسعه یابد.

ظرفیت پارک علم و فناوری استان مرکزی به منظور تقویت ارتباط مراکز تحقیقاتی و پژوهشی با بخش تولید استفاده شودبازدید از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی در حوزه کرونا به روایت تصویربررسی ایده‌های پژوهشی مقابله با کرونا در کمیته حکمت و طب سنتی بسیج علمی

توانمندسازی در دستور کار پارک علم و فناوری است

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به همکاری با کارخانه‌های فناور گفت: بسترهایی در حوزه مشارکت با کارخانه‌های فناور فراهم شده است، کار پارک استقرار شرکت بیشتر با فروش بالاتر است.

کریم‌الدین افزود: توانمندسازی را در دستور کار پارک داریم و به همین منظور دوره‌های مختلفی را برگزار می‌کنیم و در این راستا تفاهم‌نامه‌ای را با صندوق شکوفایی و نوآوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور داریم.

وی تصریح کرد: دو سالی می‌شود که ثبت اختراع را انجام می‌دهیم و تعمیم پیدا کند و بعد به سمت نشان تجاری برویم.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری استان مرکزی بیان کرد: نکته مهم دیگر ایجاد منطقه ویژه اقتصادی است که چند استان از آن برخوردار هستند اما استان مرکزی این مهم را ندارد که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

دانشکده دندان‌پزشکی استان مرکزی در آستانه حذف شدن

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی هم در این جلسه گفت: پژوهش فرآیندی است که خاستگاه آن دانشگاه است، در سازمان‌ها نیاز است که الگو و چشم‌انداز پژوهش ابتدا مشخص شود.

آشتیانی ادامه داد: دانشکده دندان‌پزشکی علم پزشکی تنها دانشکده در استان است که به سبب کمبود منابع در مهجورترین و دورافتاده‌ترین مکان و با فضای بسیار ناکافی و امکانات محدود مستقر شده، این دانشکده از نظر اعتبارسنجی به مویی بند است و در صورت عدم توجه ممکن است حذف شود.

انتهای پیام/712/ح

R7980/P/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس دانشگاه صنعتی اراک واحدهای تحقیق و توسعه پارک علم و فناوری تولید ناخالص ملی تحقیق و توسعه استان مرکزی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۰۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،  دوازدهمین كارگاه بین المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حضور نظریه پردازان برجسته داخلی و بین المللی و با حمایت همراه اول از امروز چهارشنبه 12 لغایت 13 اردیبهشت 1403 در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود که کاربرد اصلی آن گسترش مرزهای دانش در این حوزه است.

این رویداد که به شکل هیبرید و با ترکیبی از سخنرانان به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود، دارای سخنرانانی در سطح جهانی، گفتگوهای عمومی و جلسات فنی در زمینه طیف متنوعی از موضوعات اساسی و کاربردی در تئوری ارتباطات و اطلاعات است.

سخنرانان کلیدی این کارگاه دو روزه (IWCIT 2024) که بر مسائل بنیادین در حوزه مخابرات و تئوری اطلاعات تمركز دارد و كاربرد اصلی آن در راستای گسترش مرزهای دانش در این حوزه است، «مازیار میررحیمی از موسسه ملی تحقیقات علوم و فناوری دیجیتال فرانسه»، «سینِم کُلری از دانشگاه کوچ ترکیه»، «محمدتقی حاجی آقایی از دانشگاه مریلند» و «مروان دِبا از دانشگاه خلیفه امارات» هستند.

در روز نخست و افتتاحیه این کارگاه بین المللی، وحید شاه منصوری رییس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول به عنوان یکی از سخنرانان کلیدی بخش صنعت به مرور توسعه نسل های فناوری تلفن همراه پرداخت و تمرکز خود را بر نسل های پنجم و ششم ارتباطی قرار داد.

شاه منصوری با تأکید بر اینکه پیش بینی روندها بر موفقیت 70 تا 80 درصدی 5G تا چشم انداز 2027 است، اظهار کرد: این کندی پیشرفت در حالی است که اتحادیه بین المللی مخابرات در نوامبر 2023 تحت IMT-2030، چارچوبی را برای توسعه استانداردها و فناوری های رابط رادیویی 6G منتشر کرد و بنابراین برای سالجاری انتظار حرکت به سمت 5.5G را از سمت اپراتورهای تلفن همراه داریم.

رییس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول با اشاره به برخی شاخص ها نظیر سرویس بهتر، شبکه سریع تر و انعطاف پذیری بیشتر برای 6G عنوان کرد: در شرایطی که اپراتورها به کندی در توسعه 5G پیش می روند و دلایل اصلی این رفتار ناشی از هزینه های بالای سرمایه گذاری و کشش بازار (مشکلات اقتصادی سمت بازار) در این نسل است، اما سازمان توسعه استانداردهای مخابراتی 3GPP در انتشار نسخه 18 به نقش تأثیرگذار ارتباطات مبتنی بر ماهواره در 5G و 6G پرداخته است.

به گفته وی در این نسخه بر دسترسی ماهواره ای مبتنی بر باندهای فرکانسی بالای 10 گیگاهرتز برای سرویس دهی به سکوهای ثابت و متحرک اشاره شده و هدف از آن، بهینه سازی بیشتر عملکرد دسترسی ماهواره ای، پرداختن به باندهای جدید با الزامات قانونی خاص آنها و پشتیبانی از قابلیت ها و خدمات جدید با ادامه تکامل نسل های جدید ارتباطی است.

شاه منصوری در ادامه ضمن اشاره به برخی پروژه های تحقیقاتی نسل بعدی ارتباطات در مراکزی همچون Horizon Europe، SNS و NEXTG ALLIANCE، به تحلیل وضعیت پیشرفت در این عرصه و بیان برخی دیدگاه ها نسبت به فناوری نسل آینده مخصوصا در حوزه «فرکانس» که نیازمند باند تراهرتز است، پرداخت.

گفتنی است این كارگاه (Iran Workshop on Communication and Information Theory) با هدف توسعه و بسط دانش در زمینه های بنیادین تئوری اطلاعات و مخابرات و ارتقاء جایگاه علمی كشور در زمینه نظریه مخابرات و ایجاد بستر مناسب برای همكاری دانشگاه ها و مراكز پژوهشی كشور با مراكز معتبر جهانی در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی ارتقا یافته است
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • سهم ۲۴ درصدی مرکبات و کیوی در تولید ناخالص مازندران
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود